O projektu NasTub.cz

Projekt NasTub.cz je aktuálně provozován na dvou fyzických serverech: nastub.cz a venuse.nastub.cz. Je financován z darů od diváků. V tomto směru existuje velmi jednoduchá přímá úměrnost. Dokud vás naše služba bude bavit a budete ji jako diváci podporovat, pak budeme existovat. Proto velice děkujeme všem, kteří nám pravidelně přispívají na provoz.

Hospodaření s finančními dary

Největší položkou v každém měsíci jsou lidské zdroje. Platíme si profesionální tým systémových administrátorů, se kterými navrhujeme, plánujeme a hlavně realizujeme projekt fyzické a virtuální infrastruktury serverů. Současně mám tento tým zajišťuje téměř nepřetržitou podporu, aby platforma fungovala.

Dalším výdajem jsou provozní náklady na konektivitu. Jeden z našich serverů nám zdarma zapůjčilo 662.cz. Umístění a konektivitu druhého serveru platíme poskytovateli serverhousingu. Platíme též u jednoho poskytovatele VPS prostor pro virtuální stroj, který slouží k testování platformy a provozu NasFace.cz.

  • Naší vizí je využít finanční prostředky v první řadě k zajištění funkčnosti a stability serverů, které lze dosáhnout jejich dostatečnou redundancí.
  • Hledáme do týmu parťáka, který by pomohl s administrací, prověřování funkčnosti a testováním nových verzí platformy.
  • Chceme vytvářet finanční rezervy na mimořádné události a investice do rozvoje infrastruktury.
  • Rádi bychom podpořili autory obsahu v jejich tvorbě.
  • V neposlední řadě bychom rádi ocenili i svůj čas a úsilí, který aktuálně věnujeme na rozjezd projektu naprosto bez nároku na honorář.

Pokud chcete přímo podpořit konkrétního autora, pak k tomu využijte jím uvedené odkazy v popisu pod videem.

Bezpečnost a stabilita

Nemáme možnosti jako Go*gle nebo Yo*T*be, ale snažíme se pro to bezpečnost projektu udělat maximum. Prosíme vás proto o shovívavost, pokud zaznamenáte nějaký výpadek, nebo delší odezvu. Můžete nám pomoci tím, že nás na takový zádrhel upozorníte.

Veškerá videa, která publikují autoři na nastub.cz se pozvolna synchronizují na venuse.nastub.cz. Čím častěji budete vy diváci využívat server venuse.nastub.cz tím rychleji se synchronizace provede a tím vznikne redundantní záloha.

V blízké budoucnosti chceme zprovoznit další server, který bude věrnou kopií hlavního serveru, abychom mohli v případě výpadku rychle přepojit na další stroj. Celkově chceme kombinovat principy federalizace a synchronizace.

Proč to děláme

Je spousta názorů a myšlenek, se kterými nemusí všichni a prirori souhlasit, přesto by mělo být možné je říkat. Jediné, co nás limituje a s čím souhlasíme: Základní lidská práva a svobody. Chceme, aby existoval bezpečný přístav, kde je možné sdílet informace a názory, které jinde neměly šanci zaznít.

https://blog.nastub.cz/mise-projektu-nastub-cz/

Releated

Podpora projektu NasTub.cz a sociální sítě NasFace.cz

Finanční podpora od vás diváků a autorů je pro nás naprosto klíčová. Přehled výdajů na hospodaření projektů najdete v článcích projektu. Motto: “Nemusím souhlasit s vaším názorem, ale budu vše dělat pro to, abyste jej mohl v klidu říkat.” Podpořte prosím projekt svobodného sdílení informací na NasTub.cz trvalým příkazem na 2202030573/2010 nebo Startovači. (Jsme vděční […]

200 uživatelů na sociální síti NasFace.cz

Povedlo se úspěšně spustit federalizaci a zálohování dat mezi hlavním serverem nastub.cz a dvěma stroji, které jsme díky vám mohli postavit. Provádíme zátěžové testy a ověřujeme správnou funkci. NasFace.cz slaví úspěch s více jak 200 uživateli https://nasface.cz/about/more.