Nakupujme Americký plyn od Ruských dodavatelů

Pamatujete si ještě časy, kdy Americká administrativa donutila EU uvalit sankce na Rusko a za každou cenu se snažila jej odstřihnout i od dodávek ruského plynu do Evropy? USA nabídli evropským zemím jako náhradu, že jim budou dovážet svůj zkapalněný plyn na tankerech. Připadá vám to zvrácené? Celé je to ještě zamotanější a komičtější než si můžete myslet.

Z vyšetřování belgického deníku Le Soir v novém šetření aktivit offshore společností nazvané Paradise Papers totiž vyplývá, že americké tankery vozící do belgických Antverp zkapalněný plyn, které tak činí údajně kvůli tomu, aby snížily závislost EU na ruském plynu, jej nakupují v Rusku! Stejnou zprávu komentoval také OilPrice.com a Guardian.com k témuž tématu uvedl, že “Obchodní tajemník Donalda Trumpa, Wilbur Ross, obchoduje se zetěm Vladimira Putina prostřednictvím přepravního podniku v Rusku.”

Ano v tom Rusku, na které všechny tyto západní státy uvalily sankce a kvůli kterému byly některé evropské země Američany přinuceny začít nakupovat mnohem dražší zkapalněný plyn z USA, tedy pardon opět z Ruska. Jak deník Le Soir detailně píše, kapalný plyn dopravují do Antverp čtyři tankery, které patří společnosti Navigator Holdings ltd. Ta je zaregistrována na Marshalových ostrovech a 31% akcií této společnosti má dokonce patřit i bývalému ministrovy obchodu USA (2017-2021) Wilburu Rossovi. Ten ale svoji účast na tomto obchodu popřel. Přitom Navigator Holdings ltd. má daný plyn nakupovat od ruského Siburu v přístavu Usť-Luga. Společnost Sibur svoji spolupráci s Navigators Holdings ltd. nepopírá.

Když si to tedy shrneme, některé evropské země se po uvalení sankcí vůči Rusku a tlaku USA snažily snížit svou závislost na zemním plynu dováženém přes ruské plynovody a to tak, že na své území jim začaly americké tankery dovážet zkapalněný a hlavně dražší plyn pocházející také z Ruska. Že by komedie, nebo snaha vytřískat ze všeho peníze za každou cenu…?

Releated

CNN Prima News: Kvůli signálu 5G přibude leteckých katastrof

CNN Prima News: Signál internetové sítě 5G může způsobit nehody, výpadky spojů a naprostý kolaps leteckého podnikání. Alespoň si to myslí vedení předních amerických aerolinek, které ve společném dopise apelují na letecký úřad i Bílý dům, aby zastavily stavbu infrastruktury 5G poblíž letišť. Hlavním problémem má být argument, že signál 5G ovlivní radary a výškoměry. Pilot vzlétající […]

Dr. Reiner Fuellmich podal žalobu u nejvyššího soudu v Kanadě proti lidskosti (Norimberk 2)

Začala celosvětová žaloba za zločiny proti lidskosti, kterou podal a přijal Nejvyšší soud Kanady (viz odkaz níže). Tým více než 1 000 právníků a více než 10 000 lékařských odborníků pod vedením Němce Reinera Fuellmicha, jednoho z nejmocnějších evropských právníků, zahájil největší soudní proces v historii nazvaný “Norimberk 2” proti WHO (Světové zdravotnické organizaci) a […]